På torsdag invigs Upsala, darling, projektet som jag har berättat om flera gånger tidigare. Queera minnen och berättelser kommer att lyftas fram med skulpturer av Anton Alvarez, en ljudkomposition av Lisa Stenberg och en karta över Uppsala formgiven av Sonay Kulbay. Senare under hösten blir det även stadsvandringar, föredrag, film och panelsamtal. Jag har haft en del kontakt med projektledaren Sofia Breimo under våren och sommaren, och det blir väldigt spännande att se resultatet av hens och de andras arbete!

Anton Alvarez skulpturer kommer tillsammans med Lisa Stenbergs ljudinstallation att fungera som en slags abstrakt karta över Uppsala, medan Sonay Kulbay har formgivit en Uppsalakarta av det mer konkreta slaget. (Foto: Katrin Greiling, CC BY 3.0)

Under invigningen kommer det bland annat att bjudas på musik av Joar Lemhagen och spoken word av Evindar Akdogan och Johanna McCormick. Jag kommer själv att medverka med ett tal om hbtq-historia och betydelsen av att kunna spegla sig i historien.

Invigningen äger rum kl 18.00 nu på torsdag 24/8, på Uppsala konstmuseum. Mer info finns att läsa på Facebook-evenemanget.