Sidan av några böcker fyllda med post-it-bokmärken i olika färger.

I vissa böcker står det väldigt mycket som är intressant, en del av rosa sort och annat av orange typ.

Just nu fokuserar jag på att gå emot min instinkt att samla på mig mer och mer material, och i stället koka ner det jag redan har till text. Det handlar om intervjuer, arkivmaterial och dessutom alla böcker som ligger i drivor här hemma fulla med färgglada post-it-bokmärken.

Några tips framöver:

Söndag 25 augusti finns en ny chans att gå Disagårdens guidade visning Queer i bondesamhället, som jag var på förra sommaren. Visningen börjar kl 13 på Disagården i Gamla Uppsala. Läs mer här.

Några veckor senare, i samband med Uppsala Pride (som i år har bytt namn från Welcome Out), återkommer Upsala, darlings historiska stadsvandringar med queerperspektiv. Onsdag 18 september hålls stadsvandringen på svenska och torsdag 19 september på engelska. Läs mer här och här.

Under Uppsala Pride kommer Upplandsmuseet också att ordna programpunkter kopplade till utställningen 100% kamp, som handlar om rättighetskamper i Sveriges historia. Det är en vandringsutställning som jag såg på Historiska museet under Stockholm Pride förra året, men Upplandsmuseet har kompletterat den med lokala exempel. Strax efter pride, på Bi Visibility Day, måndag 23 september, är en visning av utställningen med fokus på bisexualitet inplanerad. Håll utkik!